Geen producten (0)
Geen producten (0)

Phalaenopsis Hybride Nr 23

€ 13,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14708
Omschrijving

Phalaenopsis Hybride Nr 23, Vlinder Orchidee.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 15 tot 25 cm

Hoogte: Tot 50 - 70 cm.

Bloemen: Phalaenopsis heeft zeer fraaie bloemen. Haar bloemen bereiken een groote van 5 tot 8 cm.

De planten die wij leveren hebben een bloeiende takken. 

Opmerkingen: De Phalaenopsis orchidee wordt ook wel de vlinderorchidee genoemd vanwege de gelijkenis van de bloemen met vlinders. De bloemen hebben vaak grote, brede bloembladen die aan de vleugels van een vlinder doen denken. Bovendien hebben de bloemen vaak levendige kleuren en patronen, net als vlinders. Deze gelijkenis heeft geleid tot de bijnaam "vlinderorchidee". De Phalaenopsis orchidee is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië, met name uit landen zoals de Filipijnen, Indonesië, Maleisië en delen van Australië. Het is een epifytische orchidee, wat betekent dat hij in het wild groeit op bomen en rotsen, en zijn voedingsstoffen haalt uit de lucht en regenwater. Tegenwoordig wordt de Phalaenopsis orchidee wereldwijd gekweekt en is het een van de meest populaire orchideeënsoorten voor binnenshuis.

De Phalaenopsis orchidee gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de orchidee bijvoorbeeld op een vensterbank op het oosten of westen, waar hij helder, indirect licht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij het raam staat, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is belangrijk om de orchidee regelmatig te draaien, zodat alle zijden van de plant gelijkmatig licht ontvangen en de groei en bloei bevorderd worden.

Een Phalaenopsis mag niet te nat staan. Eén waterbeurt in de zeven tot negen dagen is voldoende, controleer of er geen water onder in de pot blijft staan. Geef de Phalaenopsis weer water als de aarde bijna droog is. In de zomer periode kan een orchidee sneller opdrogen en is er meer watergift nodig.

Verpotten, het is belangrijk om de Phalaenopsis" één keer in de drie jaar, of eerder als de grond verteerd is, te verpotten in orchideeëngrond. Gebruik voor de Phalaenopsis een luchtig grondmengsel wat speciaal geschikt is voor orchideeen, plaats de Paphiopedilum nooit in de potgrond.

Na de bloei snijd u de bloemstengel tot aan de knoop ( verdikking van de stengel) ongeveer op de helft van de steel. Vanuit deze knoop maakt de Phalaenopsis" weer een nieuwe uitloper. De plant zal na ca 6 maanden / 1 jaar weer opnieuw gaan bloeien.

Welke variant van onze orchideeen u ook kiest, bij iedere bloem zult u weer verwonderd staan. Bij een goede verzorging heeft u jaren lang plezier van deze fraaie orchidee.  

Phalaenopsis is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Matthijs Plantenpaleis "De Grote Tuinverbouwing"SBS6

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.