Geen producten (0)
Geen producten (0)

Cymbidium Anniversaire Rouge

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14641
Omschrijving

Cymbidium Anniversaire Rouge

Blad: Bladeren behalen een lengte van 50 tot 80 cm

Hoogte: Tot 60 - 90 cm.

Bloemen: Cymbidium Anniversaire Rouge heeft zeer fraaie bloemen. Haar bloemen bereiken een groote van 5 tot 8 cm.

De Cymbidium Anniversaire Rouge planten die wij leveren hebben bloeiende takken. 

Opmerkingen: De Cymbidium Anniversaire Rouge orchidee wordt ook wel de bootorchidee genoemd. De Nederlandse naam "bootorchidee" voor de Cymbidium komt voort uit de vorm van de bloemen. De bloemen van de Cymbidium lijken namelijk op kleine bootjes of zeilschepen. De bloemblaadjes zijn langwerpig en puntig, en staan vaak iets uit elkaar, waardoor ze op zeilen lijken. Daarnaast hebben de bloemen vaak een elegante en gestroomlijnde vorm, wat doet denken aan de vorm van een boot. Deze gelijkenis heeft geleid tot de naam "bootorchidee" voor de Cymbidium.

De Cymbidium orchidee gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de orchidee bijvoorbeeld op een vensterbank op het oosten of westen, waar hij helder, indirect licht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij het raam staat, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is belangrijk om de orchidee regelmatig te draaien, zodat alle zijden van de plant gelijkmatig licht ontvangen en de groei en bloei bevorderd worden.

Een Cymbidium mag licht vochtig staan en beslist niet uitdrogen. Eén waterbeurt in de zeven  dagen is voldoende, controleer of er geen water onder in de pot blijft staan. Geef de Cymbidium weer water als de aarde bijna droog is. In de zomer periode kan een orchidee sneller opdrogen en is er meer watergift nodig.

Verpotten, het is belangrijk om de Cymbidium" één keer in de drie jaar, of eerder als de grond verteerd is, te verpotten in orchideeëngrond. Gebruik voor de Cymbidium een luchtig grondmengsel wat speciaal geschikt is voor orchideeen, plaats de Paphiopedilum nooit in de potgrond.

Na de bloei snijd u de bloemstengel af tot het hart waaruit de stendel groeide. De plant heeft na de bloei een koele periode nodig, na de deze rustperiode gaat de Cymbidium nieuwe scheuten vormen waaruit hij opnieuw zal gaan bloeien. De plant zal na ca. 1 jaar weer opnieuw gaan bloeien.

Welke variant van onze orchideeen u ook kiest, bij iedere bloem zult u weer verwonderd staan. Bij een goede verzorging heeft u jaren lang plezier van deze fraaie orchidee.  

De Cymbidium Orchidee, ook wel bekend als de bootorchidee, is een van de oudste en meest gecultiveerde orchideeën ter wereld. De geschiedenis van de Cymbidium Orchidee gaat terug tot meer dan 2.500 jaar geleden in China.

In het oude China werden Cymbidium Orchideeën gekweekt en gewaardeerd om hun schoonheid en geur. Ze werden beschouwd als een symbool van adel en werden vaak gebruikt in koninklijke tuinen en paleizen. De keizers van China waren vooral dol op deze orchideeën en hadden uitgebreide collecties in hun tuinen.

Tijdens de Tang-dynastie (618-907 na Christus) werden Cymbidium Orchideeën geïntroduceerd in Japan, waar ze al snel populair werden bij de aristocratie. Ze werden beschouwd als een teken van rijkdom en status en werden vaak gebruikt in theeceremonies en andere formele evenementen.

In de 19e eeuw werden Cymbidium Orchideeën naar Europa gebracht door ontdekkingsreizigers en plantenverzamelaars. Ze werden al snel een favoriete keuze voor tuiniers en werden gekweekt in kassen en serres. De Cymbidium Orchideeën werden gewaardeerd om hun lange bloeiperiode en prachtige bloemen in verschillende kleuren en patronen.

Tegenwoordig worden Cymbidium Orchideeën over de hele wereld gekweekt en zijn ze een populaire keuze voor zowel tuiniers als bloemisten. Ze worden gewaardeerd om hun opvallende bloemen, lange houdbaarheid en gemakkelijke verzorging. De Cymbidium Orchidee is een tijdloze bloem die nog steeds geliefd is om zijn schoonheid en elegantie.

De Cymbidium is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Matthijs Plantenpaleis "De Grote Tuinverbouwing"SBS6

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.