Geen producten (0)
Geen producten (0)

Paphiopedilum Pinocchio Hybride 02

€ 15,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14636
Omschrijving

Paphiopedilum Pinocchio Hybride 02 , Doorbloeiend Venusschoentje Orchidee.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Hoogte: Tot 30 - 40 cm.

Bloemen : Paphiopedilum Pinocchio heeft zeer fraaie bloemen. Haar bloemen bereiken een groote van 5 tot 8 cm. De Paphiopedilum Pinocchio is een doorbloeiend soort onder de uitgebloeide bloem vormt zich een nieuwe knop. Na ca. 5 a 6 bloemen sterft de tak af en komen er nieuwe takken uit de jonge scheuten terug.

De planten die wij leveren hebben een bloem. 

Opmerkingen: De Paphiopedilum Pinocchio wordt ook wel venusschoentje of vrouwenschoentje genoemd. Deze naam heeft de orchidee te danken aan de opvallende schoenvormige lip. De Paphiopedilum kun je in de natuur tegenkomen van Europa, Noord-Amerika en Azië. De venusschoen is een klassieke plant die tijdens de bloei in de woonkamer kan pronken en na de bloei in een koele kamer mag staan voor de ontwikkeling van nieuwe scheuten en bloemknoppen.

Zet de Paphiopedilum op een schaduw rijke plaats. Paphiopedilum mag nooit in direct zonlicht staan.

Een Paphiopedilum Venusschoentje mag niet te nat staan. Eén waterbeurt in de zeven tot negen dagen is voldoende, controleer of er geen water onder in de pot blijft staan. Geef de Paphiopedilum weer water als de aarde bijna droog is. In de zomer periode kan een orchidee sneller opdrogen en is er meer watergift nodig.

Verpotten, het is belangrijk om de Paphiopedilum één keer in de drie jaar, of eerder als de grond verteerd is, te verpotten in orchideeëngrond.  Gebruik voor de Paphiopedilum een luchtig grondmengsel wat speciaal geschikt is voor orchideeen, plaats de Paphiopedilum nooit in de potgrond.

Na de bloei snijd u de bloemstengel af. Vanuit de nieuwe scheuten maakt de orchidee weer een nieuwe bloemknop aan, dit duurt gemiddeld zo’n acht tot twaalf maanden. Naarmate planten ouder worden komen er steeds meer scheuten en gaat Paphiopedilum ook met meerdere bloemen bloeien.

Welke variant van onze orchideeen u ook kiest, bij iedere bloem zult u weer verwonderd staan. Bij een goede verzorging heeft u jaren lang plezier van deze fraaie orchidee. 

De geschiedenis van de Paphiopedilum gaat terug tot de 19e eeuw, toen ontdekkingsreizigers en botanisten orchideeën begonnen te verzamelen en te ontdekken. De eerste Paphiopedilum-soorten werden ontdekt in Zuidoost-Azië, met naam in landen als Myanmar, Thailand, Maleisië en de Filippijnen.

Eind 19e eeuw werden de eerste Paphiopedilum-planten bestudeerd in Europa, waar ze al snel populair werden bij orchideeënliefhebbers. Deze orchideeën werden gewaardeerd om hun exotische uiterlijk en unieke bloemvorm.

In de loop van de tijd zijn er veel nieuwe Paphiopedilum-hybriden ontwikkeld door kwekers over de hele wereld. Deze hybriden combineren verschillende Paphiopedilum-soorten om nieuwe variëteiten te creëren met verschillende kleuren, vormen en patronen.

Tegenwoordig zijn Paphiopedilum-orchideeën populair bij zowel hobbyisten als professionele kwekers. Ze worden verrassend vanwege hun prachtige bloemen en hun vermogen om goed te groeien in huiskamers.

Al met al heeft de Paphiopedilum-orchidee een rijke geschiedenis en blijft hij een geliefde orchideeënsoort onder liefhebbers over de hele wereld.

Paphiopedilum is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Matthijs Plantenpaleis "De Grote Tuinverbouwing"SBS6

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.