Geen producten (0)
Geen producten (0)

Firmiana Colorata Nr 3

€ 69,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11946
Omschrijving

Firmiana Colorata Nr 3, Potmaat 23 cm diameter

Deze Firmiana Colorata heeft een uniek nummer, de plant op de foto is ook de plant die wij verzenden.

Opmerkingen:Firmiana Colorata is een zeer fraaie caudex plant. Een lust voor het oog.Firmiana Colorata is gevoelig voor verandering van plaats. Een Firmiana kan na aankomst spontaan al zijn blad afwerpen, de plant zal zich hiervan hestellen. Afgevallen bladeren vallen dan ook niet onder de garantie. Het kan voorkomen dat de Firmiana Colorata zonder bladeren aankomt, planten kennen namelijk een rustperiode.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Hoogte: 50 tot aan 70 cm 

Verzorging Firmiana Colorata :

De Firmiana houdt van weinig water, het is wel belangrijk dat de grond niet versteend en licht vochtig blijft. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortel / caudex rot optreden. 

De Firmiana is niet veeleisend aan zijn standplaats, hij verdraagt de zon. Firmiana kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Firmiana kan in de zomermaanden eens in de twee maanden bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Firmiana is gevoelig voor teveel water. Als uw Firmiana bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren gerust afknippen. De plant kan einde seizoen in rust gaan en zal het volgende voorjaar weer opnieuw uitlopen. Tijdens de rust periode geeft u bijna tot geen water.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdings middelen. Matthijsplantenpaleis verpakt en verzendt haar planten zeer zorgvuldig. We gebruiken stevige kartonnen dozen en verpakken met kraftpapier en/of een vanuit gerecycled materiaal vervaardigde blister. Het is mogelijk dat er aarde uit de pot valt of een blad breekt tijdens transport. We kunnen deze twee punten niet garanderen. Wij vragen u de doos voorzichtig te openen en niet met een mes of scherp voorwerp. Verwijder voorzichtig het (kraft)papier/verpakking.

Sommige planten laten hun bladeren in het donker zakken, deze zijn binnen enkele dagen hersteld. Door veranderingen in het seizoen kunnen de planten afwijken van de plant op de foto. 

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.