Geen producten (0)
Geen producten (0)

Monstera Karstenianum

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11236
Omschrijving

Monstera Karstenianum

Opmerkingen: Monstera Karstenianum  is een zeer fraaie Monstera. Monstera Karstenianum heeft prachtige donker groene bladeren. Monstera Karstenianum wordt verstuurd als gewortelde en grote planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Iedere plant is uniek, planten kunnen onderling verschillen.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 14 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm. (Klimplant)

Verzorging Monstera Karstenianum :

Monstera komt voornamelijk voor in  regenwouden. Monstera zijn  klimplanten, je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Monstera Karstenianum gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Monstera Karstenianum is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Monstera kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Monstera kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Monstera Karstenianum kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Monstera is een sterke groeier, net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Monstera is gevoelig voor teveel water. Als uw Monstera bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Monstera Karstenianum is speciaal uitegekozen voor Matthijsplantenpaleis door Matthijs Hazeleger.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.