Geen producten (0)
Geen producten (0)

Drosera Aliciae

€ 8,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11183
Omschrijving

Drosera Aliciae, Zonnedauw, vleesetende plant 

Hoogte: 10 tot 15 cm in bloeitijd

Opmerkingen:Drosera Aliciae is een zeer fraaie Drosera. Drosera Aliciae is geschikt voor binnen en kan geen  temperaturen onder de 15 graden verdragen. 

 Drosera Aliciae wordt verstuurd als opgepotte plant zoals afgebeeld op de foto, planten kunnen onderling van elkaar verschillen. 

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Drosera :

De Drosera gebruikt veel water en moet in het groeiseizoen altijd vochtig blijven, bij zeer warme dagen mag hij in een laagje water staan maar moet steeds wat kunnen opdrogen, uitdrogen mag nooit. In de natuur groeit hij veelal in het moeras. Drosera maf regelmatig besproeid worden. In de winter geef je wel minder water, maar de aarde mag dan ook nooit uitdrogen.Drosera houd van een hoge luchtvochtigheid, wij raden aan voldoende te besproeien. Drosera kan in het najaar in rust gaan, ondergronds heeft hij een knol en loopt in het nieuwe seizoen opnieuw uit.

De Drosera houdt van een zonige standplaats en is geschikt voor binnen. 

Drosera mag nooit bemest worden met meststoffen, de voeding haalt hij uit de vertering op zijn blad, doormiddel van gevangen insecten. Het is raadzaam uw Drosera te gieten en besproeien met regen water, Drosera verdraagt geen kalk. De bladeren van een Drosera sterven regelmatig af als er weer nieuwe vormen. U knipt een afgestorven of lelijke geworden blad af.

Verpotten van een Drosera doet u in het voorjaar. Gebruik bij het verpotten nooit potgrond. Een Drosera groeit het beste in onbemeste turf. Voor het beste resultaat mag er eventueel perliet worden toegevoegd, zo blijft het mengsel na verloop van tijd luchtig.

Drosera is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor "De Grote Tuinverbouwing" Robs Tuindagboek, Matthijs Hazeleger en Rob Verlinden SBS 6 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.