Geen producten (0)
Geen producten (0)

Rhaphidophora Hongkongensis

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11168
Omschrijving

Rhaphidophora Hongkongensis

Opmerkingen: Rhaphidophora Hongkongensis is een zeer fraaie Rhaphidophora. Rhaphidophora Hongkongensis heeft prachtig groene bladeren. Rhaphidophora is een klimplant die tegen een stok bekleed met spagnum of boomschors kan aangroeien. Rhaphidophora Hongkongensis wordt verstuurd als gewortelde plant zoals afgebeeld op de foto. Iedere plant is uniek, planten kunnen van elkaar verschillen,

Blad: Bladeren behalen een lengte van 20 tot 40 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm Klimplant

Verzorging Rhaphidophora Hongkongensis :

Rhaphidophora Hongkongensis komt voornamelijk voor in de regenwouden. Rhaphidophora zijn klimplanten, je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Rhaphidophora Hongkongensis gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. U kunt haar dagelijks besproeien zodat de zeer korte worteltjes ook water op kunnen nemen. Rhaphidophora Hongkongensis moet kunnen klimmen, het beste is een stok of tak te bekleden met een laagje spagnum, zo kan hij beter hechten en ook water opnemen,

De Rhaphidophora Hongkongensis is veeleisend aan zijn standplaats. Hij vraagt een plaats met voldende daglicht, zon verdraagt deze Rhaphidophora niet. Zorg ervoor dat er een hoge luchtvochtigheid van minimaal 70% is dag en nacht. Rhaphidophora Hongkongensis kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Rhaphidophora Hongkongensis kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Rhaphidophora is gevoelig voor teveel water. Als uw Rhaphidophora bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Rhaphidophora Hongkongensis is speciaal uitgekozen voor Matthijsplantenpaleis door Matthijs.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.