Geen producten (0)
Geen producten (0)

Cephalotus Follicularis

€ 15,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10925
Omschrijving

Cephalotus Follicularis, diameter pot 12 cm.

Hoogte: Tot 10 - 20 cm.

Opmerkingen: Cephalotus Follicularis is een zeer fraaie Cephalotus. Ze heeft prachtig groen gekleurde kelken met bruin rode strepen. Haar kelken kleuren steeds dieper naarmate ze ouder worden. Cephalotus is geschikt voor binnen en kan  temperaturen onder de 15 graden verdragen. De Cephalotus Follicularisis een vleesetende plant. De Cephalotus vangt voornamelijk vliegen en insecten doormiddel van zijn kelken.

Cephalotus Follicularis wordt verstuurd als opgepotte plant zoals afgebeeld op de foto, planten kunnen onderling van elkaar verschillen. Kleuren van kelken kunnen naarmate het seizoen verder vordert gaan veranderen. 

Verzorging Cephalotus :

De Cephalotus gebruikt veel water en moet in het groeiseizoen altijd vochtig blijven, bij zeer warme dagen mag hij in een laagje water staan maar moet steeds wat kunnen opdrogen, uitdrogen mag nooit. In de natuur groeit hij veelal in het moeras. In de winter geef je wel minder water, maar de aarde mag dan ook nooit uitdrogen. Cephalotus houd van een hoge luchtvochtigheid, wij raden aan voldoende te besproeien.

De Cephalotus houdt van een zonige standplaats en is geschikt voor binnen. 

Cephalotus mag nooit bemest worden met meststoffen, de voeding haalt hij uit de vertering in zijn kelken doormiddel van gevangen insecten. Het is raadzaam uw Cephalotus te gieten met regen water, Cephalotus verdraagt geen kalk. De kelken van een Cephalotus sterven regelmatig af als er weer nieuwe vormen. U knipt een afgestorven of lelijke kelk ca. 1 cm boven de aarde af.

Verpotten van een Cephalotus doet u in het voorjaar. Gebruik bij het verpotten nooit potgrond. Een Cephalotus groeit het beste in onbemeste turf. Voor het beste resultaat mag er eventueel perliet worden toegevoegd, zo blijft het mengsel na verloop van tijd luchtig.

Cephalotus is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor "De Grote Tuinverbouwing" Robs Tuindagboek, Matthijs Hazeleger en Rob Verlinden SBS 6.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.