Geen producten (0)
Geen producten (0)

Lathyrus Odoratus Winter Sunshine Opal

€ 2,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14832
Omschrijving

Lathyrus Odoratus Winter Sunshine Opal, Pronkerwt

10 zaden per verpakking.

Germ. 70%

Inhoud 10 zaden Lathyrus Odoratus Winter Sunshine Opal per verpakking

Hoogte: Tot 100 tot 150 cm.

Plantdiepte: 2 tot 3 cm. 

Bloemen: Lathyrus Odoratus Winter Sunshine Opal is een fraaie Lathyrus, haar bloemen zijn ongeveer 3 tot 5 cm. groot. Deze Lathyrus heeft een heerlijke zoete geur en is zeer geschikt als snijbloem door haar lange stelen. Hoe meer bloemen je plukt hoe meer er voor terug zullen komen.

Het zaaien van Lathyrus pronkerwt is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

Kies een zonnige locatie: Lathyrus pronkerwt houdt van volle zon, dus kies een plek in je tuin waar de planten minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgen. 

Bereid de grond voor: Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vrij is van onkruid. Je kunt de grond ook verrijken met compost of organische meststoffen om de groei van de planten te bevorderen.

Week de zaden van Lathyrus pronkerwt gedurende 24 uur in water voordat je ze gaat zaaien. Dit helpt de zaden sneller te ontkiemen.

Maak geulen in de grond van ongeveer 2-3 cm diep. Plaats de zaden in de geulen, met een tussenruimte van ongeveer 10-15 cm tussen elk zaadje. Bedek de zaden met aarde en druk de grond lichtjes aan. Geef de zaden direct na het zaaien water, zodat de grond vochtig is. Blijf regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, om de grond vochtig te houden.

Lathyrus pronkerwt is een klimplant en heeft ondersteuning nodig om omhoog te groeien. Je kunt gaas, stokken, een muurtje of een ander soort ondersteuningssysteem gebruiken om de planten te begeleiden.

Verwijder regelmatig onkruid rondom de planten om concurrentie om voedingsstoffen te verminderen. Je kunt ook mulch rondom de planten aanbrengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

Lathyrus pronkerwt produceert mooie bloemen die je kunt afsnijden en in boeketten kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je de bloemen regelmatig afsnijdt om de planten te stimuleren om meer bloemen te produceren.

Geschiedenis:

 
 
 
 
 
Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.