Geen producten (0)
Geen producten (0)

Dahlia Imperialis, Boomdahlia

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14939
Omschrijving

Dahlia Imperialis, Boomdahlia

Dahlia knollen kunnen nu al besteld worden. Wij leveren de dahlia knollen uit eind februari/ begin maart.

Inhoud 1 knol per verpakking

Hoogte: Tot 5 meter

Plantdiepte: 3 tot 5 cm boven de knol.

Bloemen: Dahlia Imperialis is een enkelbloemige Dahlia haar bloemen zijn ongeveer 8 tot 10 cm. groot.

Planttijd Maart, April, Mei. Plant de Dahlia’s in het voorjaar wanneer het helemaal vorstvrij is. U kunt ze eerder in een bloempot planten en in een vorstvrije ruimte voortrekken. Na het voortrekken kan de Dahlia omgeplant worden in de tuin. Dahlia's zijn ook zeer geschikt om in een pot te laten staan.

Bloeitijd Juni/Juli tot aan november (tot aan de vorst)

Dahlia's staan het liefst op een plaats in de zon. Ze hebben een  voorkeur voor voedzame grond die goed vochtdoorlatend is. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. Dahlia's zijn snelle groeiers en kunnen ook goed gebruikt worden als snijbloem, het plukken van bloemen bevorderd de aangroei van nieuwe bloemen en uw dahlia zal dan ook nog voller gaan worden.

Welke variant van onze Dahlia's je ook kiest, bij de eerste zonnestralen in het voorjaar schieten de scheuten uit de grond. Langzaam ontvouwen ze hun bloemenpracht, waarna je de hele zomer en najaar er van kunt genieten. 

Dahlia Imperialis is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Matthijs plantenpaleis, "De Grote Tuinverbouwing SBS6."

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.