Geen producten (0)
Geen producten (0)

Boompioen Paeonia Suffruticosa Geel, small

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode NG10986
Omschrijving

Boompioen Paeonia Suffruticosa Geel

Opmerkingen: Paeonia Suffruticosa is een zeer fraaie Boompioen die met grote bloemen bloeit tot wel 25 cm in diameter. Deze fraaie struik is vorstbestendig en kan in een pot of volle grond worden geplaatst. Bij zeer strenge vorst raden wij aan de plant enige bescherming te bieden door bijvoorbeeld een plantenhoes over de plant te plaatsen.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 20 tot 30 cm

Hoogte: Tot 150 - 175 cm.

De Boompioen, Paeonia Suffruticosa, komt uit Noordwest-China, Tibet. De Boompioen is een prachtige solitair. Het is een vrij breed opgaande struik die een maximale hoogte bereikt van 150-175 cm. De twijgen zijn dik. De bladeren zijn enkel- of dubbel drietallig en groot. 

De Boompioen staat het liefst op een plaats met enkele uren zon per dag. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die voldoende kalk bevat, liefst klei- of zavelgrond. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. Wanneer je de pioenen na de bloei in juli voldoende stikstof houdende meststof geeft en in het vroege voorjaar een organische mest ( bijvoorbeeld gedroogde koemest) krijg je prachtige bloemen. Grote bloemen moeten ondersteund worden. Houd er rekening mee dat een Boompioen een zeer trage groeier is.

Knip de uitgebloeide bloemen na de bloei net boven de nieuwe groei af. Een volwassen Paeonia Suffruticosa die te groot is geworden of waarvan de takken te hoog zijn kan gesnoeid worden. Snoei de oudste en dikste takken in de late herfst terug tot de gewenste vorm. Gebruik een  scherpe snoeischaar voor dit karwei. 

Paeonia Suffruticosa Geel is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Matthijsplantenpaleis.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.