Geen producten (0)
Geen producten (0)

Tillandsia Aeranthos Nigra

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14871
Omschrijving

Tillandsia Aeranthos Nigra

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm 

Opmerkingen:Tillandsia Aeranthos Nigra is een fraaie Tillandsia. Deze Tillandsia leeft zonder aarde en staat niet in een pot.

Tillandsia Aeranthos Nigra wordt als plantje zoals afgebeeld op de foto geleverd. Het plantje mag beslist niet in de aarde worden geplant. U kunt de Tillandsia ophangen of op pot of schaal leggen.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. In diennodig verzenden wij uw pakket met een heatpack.

Verzorging Tillandsia:

De Tillandsia gebruik weinig water en haalt zijn vocht voornamelijk uit de lucht via zijn bladeren die kleine bladschubben bevatten. U kunt uw Tillandsia 1 maal in de week in een bak met water leggen gedurende tien minuten. Belangrijk is voordat u uw Tillandsia terug legt op zijn plaats er geen water in het hart blijft staan. Laat daarom de Tillandsia na zijn dompel bad ondersteboven opdrogen. Voor het dompelbad gebruikt u regenwater.

De Tillandsia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. DezeTillandsia  kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

De geschiedenis van Tillandsia planten gaat terug tot de oude Inca-beschaving in Zuid-Amerika. De Inca's gebruikten deze planten als decoratie en als onderdeel van hun spirituele rituelen. Ze geloofden dat de planten een speciale betekenis hadden en dat ze geluk en welvaart brachten.
 
Tijdens de 18e en 19e eeuw werden Tillandsia planten ontdekt door Europese ontdekkingsreizigers en botanisten. Ze werden verzameld en geïntroduceerd in Europa, waar ze al snel populair werden als exotische kamerplanten.
 
Tillandsia planten werden gewaardeerd om hun unieke uiterlijk en het feit dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Tegenwoordig zijn Tillandsia planten nog steeds geliefd als kamerplanten en worden ze ook gebruikt in terrariums en als decoratieve elementen in bloemstukken.
 
Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, variërend van kleine luchtplantjes tot grotere exemplaren met opvallende bloemen. Het verzorgen van Tillandsia planten is relatief eenvoudig. Ze hebben geen aarde nodig, maar moeten regelmatig worden besproeid met water om te zorgen voor voldoende vochtigheid. Daarnaast kunnen ze profiteren van indirect zonlicht en moeten ze worden beschermd tegen extreme temperaturen.
 
Al met al hebben Tillandsia planten een rijke geschiedenis en zijn ze nog steeds geliefd vanwege hun unieke eigenschappen en decoratieve waarde. Ze voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte en zijn een interessante keuze voor liefhebbers van bijzondere planten.
 

Tillandsia Aeranthos Nigra is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Matthijs Plantenpaleis "De Grote Tuinverbouwing SBS6"

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.