Geen producten (0)
Geen producten (0)

Saintpaulia Lotus White

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11396
Omschrijving

Saintpaulia Lotus White, Kaaps Viooltje

Opmerkingen: Saintpaulia Lotus White is een zeer fraaie Saintpaulia die bijna niet te verkrijgen is. Saintpaulia Lotus White wordt verstuurd als gewortelde plant zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 3 tot 5 cm

Hoogte: Tot 5  - 10 cm.

Verzorging Saintpaulia Lotus White :

De Saintpaulia gebruikt veel water, maar het is belangrijk dat de grond niet te nat blijft. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Saintpaulia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Saintpaulia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Saintpaulia kan geen temperaturen verdragen onder de 10 graden.

Saintpaulia kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Saintpaulia groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Saintpaulia is gevoelig voor teveel water. Als uw Saintpaulia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Deze fraaie en zeldzame Saintpaulia is speciaal uitgekozen voor Matthijsplantenpaleis door Matthijs.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.