Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Azlanii

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11206
Omschrijving

Alocasia Azlanii 

Opmerkingen Alocasia Azlaniii is een zeer fraaie Alocasia. Ze heeft prachtig betoverende bladeren. Zeer fraai soort Alocasia, unieke kans om deze aan uw verzameling toe te voegen. 

Alocasia wordt verstuurd als gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Wij raden sterk af het plantje de komende twee maanden te verpotten, verpotten in dit stadium kan dodelijk zijn. Alocasia Azlanii kan na verpotten in rust gaan, het plantje zal dan geheel afsterven en opnieuw uitlopen uit zijn knol.

Alocasia Azlaniii kan op oude bladeren een vlek aan de onderzijde van zijn blad hebben. Dit is heel normaal voor deze soort. Wij adviseren u de Alocasia na aankomst niet te verpotten en minimaal een rust periode van twee maanden te geven. Verpotten in dit stadium kan dodelijk zijn.

Alocasia Azlanii kent net als vele planten uit de Aroid familie een rust periode. Tijdens deze periode kan hij al zijn blad afwerpen en blijft er alleen een knol achter in de aarde. Het vreemde is dat dit soort geen seizoen kent. Als de plant zijn bladeren verliest komt hij enkele maanden later weer tot nieuwe uitloop

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled papier en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 30 cm

Hoogte: 20 tot 40 cm.

Verzorging Alocasia Azlanii:

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Azlanii kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Azlanii groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als uw Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia Azlanii is speciaal uitgekozen voor Matthijsplantenpaleis door Matthijs 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.