Geen producten (0)
Geen producten (0)

Schismatoglottis Wallichii

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11199
Omschrijving

Schismatoglottis Wallichii

Opmerkingen: Schismatoglottis Wallichii is een zeer fraaie Schismatoglottis, ze heeft prachtige groen met grijze bladeren. Schismatoglottis Wallichii worden verstuurd als gewortelde plant zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Een goede verzorging met de juiste luchtvochtigheid van 60-80% is vereist. Deze plant is alleen geschikt voor de ervaren planten liefhebber.

Na aankomst van uw Schismatoglottis Wallichii raden wij het aan de plant niet te verpotten, de plant heeft een rust periode nodig van tenminste twee maanden. Verpotten direct na aankomst kan voor de plant dodelijk zijn.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 40 tot 60 cm

Hoogte: Tot 80 - 100 cm.

Verzorging Schismatoglottis Wallichii :

Schismatoglottis Wallichii komt voornamelijk voor in de regenwouden van Azië. De Schismatoglottis Wallichii gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Schismatoglottis Wallichii is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Schismatoglottis Wallichii kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Schismatoglottis Wallichii groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Schismatoglottis Wallichii is gevoelig voor teveel water. Als uw Schismatoglottis bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Schismatoglottis Wallichii is speciaal uitgekozen voor Matthijsplantenpaleis door Matthijs Hazeleger.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.