Geen producten (0)
Geen producten (0)

Citrus Pursha

€ 59,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10654
Omschrijving

Citrus Pursha op stam

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Vrucht: Vruchten behalen een grote van 5 tot 10 cm.

Hoogte inclusief pot ca 70 cm.

De Citrus Pursha die wij verzenden draagt enkele vruchten. Wij verpakken zeer zorgvuldig maar desondanks kunnen vruchten door rijpheid van de plant afvallen. De Citrus zal in het voorjaar weer nieuwe vruchten gaan vormen.

Opmerkingen: Citrus Pursha is een zeer fraaie kruising Citrus x Limetta. Ze draagt zeer fraaie oranje vruchten en bloeit met heerlijk wit geurende bloemen in het voorjaar.  Deze fraaie Citrus is geschikt om serre of buiten te plaatsen, deze soort verdraagt geen temperaturen onder de 5 gr.. 

Citrus Pursha heeft ronde onregelmatige vruchten met een formaat van 5 tot 10 cm. De smaak lijkt op die van een zoete citroen. Van de Citrus Pursha gebruik je vooral de schil en het sap. De aromatische schil geeft mooie smaakaccenten aan gerechten. 

Citrus Pursha staat het liefst op een plaats met volle zon. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die voldoende kalk bevat, liefst klei- of zavelgrond. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. Wanneer je de Citrus Pursha voldoende stikstof houdende meststof geeft en in het vroege voorjaar een organische mest ( bijvoorbeeld Plantgrow, gedroogde koemest) dan krijg je een prachtige snel groeiende Citrus.

De bakermat van alle citrussoorten ligt in Azië en archeologische aanwijzingen voor de teelt van citrusfruit zijn er al uit 2100 v. Chr. De knobbelige sukadecitroen is de onbekendste van de drie oercitrussen, maar is toch de eerste citrusvrucht die het Midden-Oosten en het Middenlandse Zeegebied bereikte. De Sinaasappel werd in de 16e eeuw door de Portugezen in Europa geïntroduceerd. De mandarijn kwam in 1805. De bomen groeien alleen in warme landen, zoals in Spanje, Marokko, Griekenland en Italie.In Nederland wordt Citrus ook wel geteeld als kuipplant.

Citrus Pursha is uitgekozen voor Matthijsplantenpaleis door Matthijs Hazeleger.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.