Geen producten (0)
Geen producten (0)

Camellia Sinensis, Thee Struik

€ 22,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10136
Omschrijving

Camellia Sinensis, Thee Struik

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 10 cm

Hoogte: Tot 100 - 150 cm.

Camellia Sinensis, Thee Struik verdraagt temperaturen tot 0 graden. De blaadjes van de Camellia Sinensis zijn te gebruien om thee mee te maken.

De Camellia Sinensis, die wij verzenden draagt bloemen. Wij verpakken zeer zorgvuldig maar desondanks kunnen uitgebloeide bloemen van de plant afvallen. De Camellia Sinensis, zal in het voorjaar weer nieuwe knoppen gaan vormen.

Opmerkingen: Camellia Sinensis, Thee Struik is een zeer fraaie Camelia die afkomstig is uit Zuid-Oost Azië en China. Ze draagt zeer fraaie witte wasachtige bloemen in het hele vroege voorjaar. Deze fraaie Thee Struik is vorstbestendig  tot 0 graden op een beschutte plaats uit de wind. Camellia Sinensis, Thee Struik is geschikt om serre of buiten te plaatsen. 

De Camellia Sinensis, Thee Struik is zeer gewaardeerd door de fraaie bloei, maar ook door het gebruik voor het maken van thee. Van Camellia Sinensis, Thee Struik gebruik je vooral de toppen en verse blaadjes. De Jonge zeer aromatische scheuten van deze plant worden gebruikt om thee te produceren. Pluk de bovenste twee blaadjes en de knop, twee blaadjes zijn genoeg voor één kop thee. Leg de blaadjes binnen neer (niet in de zon) en laat ze ongeveer 20 uur drogen zodat ze ongeveer 60% van hun vocht verliezen. Af en toe schudden is nodig.

De Camellia Sinensis staat het liefst op een plaats met ochtend of avond zon. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die voldoende kalk bevat, liefst klei- of zavelgrond. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. Wanneer je de Camellia Sinensis voldoende stikstof houdende meststof geeft en in het vroege voorjaar een organische mest ( bijvoorbeeld Plantgrow, gedroogde koemest) dan krijg je een prachtige snel groeiende Camelia

Van oorsprong komt thee  uit China. Duizenden jaren geleden werd daar al thee gedronken. Volgens een Chinese legende ontdekte Shennong 5000 jaar v.Chr. thee in een bos. Bladeren van een theestruik dwarrelden in een pan met heet water, waarna het geheel een aangename geur ging verspreiden.

Volgens een boeddhistische legende zijn de eerste theeblaadjes veel later ontstaan uit de oogleden van de mediterende Bodhidharma, een Indiase monnik die omstreeks 500 na Chr. het Zenboeddhisme in China introduceerde. Deze heilige zou zijn oogleden hebben afgeknipt om niet in te slapen. Andere Chinese overleveringen schrijven de ontdekking van thee toe aan de uit een ei gekropen Loe-Ju, omstreeks 800 na Chr. Via China kwam ook Japan met thee in aanraking. De Japanse theeceremonie dateert uit 1286 toen volgens de overlevering de monnik Sjomei alle benodigdheden voor het theedrinken uit China aanvoerde.

De vroegste vermelding van thee in de westerse literatuur dateert uit 1559; in dit jaar verscheen te Venetië een door Giambattista Ramusio samengesteld boek genaamd "Navigatione et Viaggi", een bundel van verschillende reisverhalen. Tot deze verhalen behoort onder meer het verslag van een Perzische koopman genaamd Hajji Mohammed, die tijdens een bezoek aan China de "Chiai Catai" had leren kennen. Een drank die bereid werd door bladeren (destijds nog niet bekend als theebladeren) te koken in water. Na het midden van de zestiende eeuw beschreven enkele Portugese en Italiaanse geestelijken, die hadden rondgetrokken als missionarissen door China en Japan, hun ervaringen met de consumptie van thee. Rond 1610 werd een eerste kleine hoeveelheid thee naar Nederland gebracht, dat in eerste instantie slechts als curiosum werd bekeken. Pas in de 17e eeuw begon de VOC grotere hoeveelheden thee naar Nederland te verschepen. Die thee kwam uit Batavia, waar de thee vanuit China werd heengebracht. In de 18e eeuw werd theedrinken echt gemeengoed in Nederland. Toen begon de VOC de thee direct te importeren uit Guangdong in China.

Op Java en Sumatra werden door de Nederlanders theeplantages aangelegd. De Engelsen deden hetzelfde in India en op Sri Lanka (toen Ceylon, vandaar de naam 'ceylonthee'). Thee was tot de 18e eeuw een zeer dure drank en werd alleen gedronken door rijke mensen. Die bouwden daarvoor in hun tuinen soms speciale theehuizen (in Nederland theekoepels).

Camellia Sinensis is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Matthijs Planten Paleis, De Grote Tuinverbouwing SBS6 , De Grote Huisverbouwing SBS6

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.