Geen producten (0)
Geen producten (0)

Philodendron Verrucosum Incensi

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8891
Omschrijving

Philodendron Verrucosum Incensi

Philodendron Verrucosum worden verstuurd als gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Planten kunnen onderling verschillen. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Na aankomst heeft de plant een rust periode nodig van minimaal 2 maanden. De aarde moet vochtig blijven en mag beslist niet uitdrogen. De plant mag deze periode niet worden verpot in een andere pot of grondmengsel.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm.

Opmerkingen: Philodendron Verrucosum is een zeer fraaie Philodendron, ze heeft prachtige donker groene generfde bladeren met fraai behaarde bladstelen.

Verzorging :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Philodendron Verrucosum gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron Verrucosum kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron Verrucosum is gevoelig voor teveel water. Als uw Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Philodendron Verrucosum is speciaal uitgekozen voor Matthijs Plantenpaleis door Matthijs Hazeleger - De Grote Tuinverbouwing SBS6 - De Grote Huisverbouwing SBS6 -

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.