Geen producten (0)
Geen producten (0)

Schismatoglottis Calyptrata

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8112
Omschrijving

Schismatoglottis Calyptrata

Na aankomst van uw Schismatoglottis Calyptrata raden wij het aan de plant niet te verpotten, de plant heeft een rust periode nodig van tenminste twee maanden. Verpotten direct na aankomst kan voor de plant dodelijk zijn.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 40 tot 60 cm

Hoogte: Tot 60 - 80 cm.

Opmerkingen: Schismatoglottis Calyptrata is een zeer fraaie Schismatoglottis, ze heeft prachtige groen met grijze bladeren. Schismatoglottis Calyptrata worden verstuurd als gewortelde opgepotte plug plant zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Een goede verzorging met de juiste luchtvochtigheid van 60-80% is vereist. Elke plant is verschillend /planten verschillen van elkaar.

Verzorging Schismatoglottis Calyptrata :

Schismatoglottis Calyptrata komt voornamelijk voor in de regenwouden van Azië. 

De Schismatoglottis Calyptrata gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Schismatoglottis Calyptrata is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. De Schismatoglottis kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Schismatoglottis kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Schismatoglottis Calyptrata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Schismatoglottis Calyptrata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Schismatoglottis Calyptrata is gevoelig voor teveel water. Als uw Schismatoglottis bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Matthijs Plantenpaleis verpakt en verzendt haar planten zeer zorgvuldig. We gebruiken stevige kartonnen dozen en verpakken met kraftpapier en/of een vanuit gerecycled plastic vervaardigde blister. Het is mogelijk dat er aarde uit de pot valt of een blad breekt tijdens transport. We kunnen deze twee punten niet garanderen. Wij vragen u de doos voorzichtig te openen en niet met een mes of scherp voorwerp. Verwijder voorzichtig het (kraft)papier/verpakking.

Sommige planten laten hun bladeren in het donker zakken, deze zijn binnen enkele dagen hersteld. Door veranderingen in het seizoen kunnen de planten afwijken van de plant op de foto.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Schismatoglottis Calyptrata is speciaal uitgekozen voor Matthijs Plantenpaleis door Matthijs Hazeleger "De Grote Tuinverbouwing" SBS6

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.