Geen producten (0)
Geen producten (0)

Bonsai Pinus Thunbergii Nr 081

€ 135,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14071
Omschrijving

Bonsai Pinus Thunbergii Nr 081

Deze Bonsai Pinus Thunbergii heeft een uniek nummer, de boom op de foto is ook de boom die u koopt. Bonsai Pinus Thunbergii is alleen geschikt voor buiten

Hoogte inclusief pot: circa 28 cm.
Pot maat: 12,5 x 5.5 cm.
Leeftijd: circa 18-20 jaar
Herkomst: Japan

Deze Pinus Thunbergii is geschikt voor buiten op een zonnige plek en lichte plaats 
Bonsai Pinus Thunbergii is goed bestand tegen hitte en zon. Deze Bonsai Pinus  verdraagt geen temperaturen onder de - 3 C. Bij strengere vorst wordt een tijdelijke plaats in een koude schuur of koele ruimte aangeraden.

Een Bonsai mag nooit uitdrogen, het is verstandig de Bonsai om de dag te gieten en te besproeien. Naaste het gieten mag hij1 tot 2 keer per week gedompeld worden, dit voorkomt uitdroging langs de randen van de pot. Let wel dat dompelen afhankelijk is van de warmte en standplaats. De grond van een Bonsai moet altijd licht vochtig aanvoelen.

Bij verplaatsing kan een Bonsai reageren op zijn nieuwe standplaats, het kan voorkomen dat hij wat naalden laat vallen. Een Pinus heeft een jaarlijkse rui, zodra hij zijn nieuwe naalden gaat vormen verliest hij deels zijn oude.

Een Bonsai staat symbool voor harmonie, eenvoud en balans

Bonsai boompjes zijn enorm gewild, ze brengen harmonie en balans in je leven, een zen moment. En terecht! Met hun mooie vormen weerspiegelen en symboliseren ze verschillende aspecten van de natuurlijke wereld, zoals evenwicht, eenvoud, harmonie en leeftijd.

Wat is er mooier na een drukke dag naar zo'n stukje levende kunst te kijken of aan te werken, zoals het geven van een rustgevende snoeibeurt, de takken in balans brengen. Een Bonsai is al heel wat jaren gegroeid voordat deze in uw tuin of woonkamer komt te staat, hoe mooi om deze steeds verder door te laten groeien en te koesteren.

Een Bonsai als cadeau is geschikt voor iedere gelegenheid of het nu voor een geboorte, huwelijk of verjaardag is. We willen met een Bonsai laten weten hoeveel we om iemand geven en al het goede wensen. Met een Bonsai geef je de boodschap van een goede balans, we wensen onze dierbare een goede gezondheid en een gelukkig leven. Bonsai is er in vele stijlen en vormen met bladeren of naalden voor binnen en buiten, zo kun je voor ieder persoon een keuze maken en je persoonlijke boodschap doorgeven.

Bonsai vindt zijn oorsprong in het Chinese keizerrijk. Ca. 700 voor christus werden er in China al miniatuur boompjes gekweekt, in China genaamd "Pun-Tsai". Rond het jaar 1100 nam Japan veel gebruiken over uit China. Zo kwam ook de kunst van het gekweekte van miniatuurboompjes naar Japan toe. In Japan werd de kunst vervolgens verder ontwikkeld onder invloed van het Zen Boeddhisme. De naam Bonsai is dan ook een Japans woord dat “boom in pot” betekent en het wordt zelfs beschouwd als een levende kunstvorm. Hedendaags wordt Bonsai in vele Aziatische landen gekweekt, zo met ieder zijn eigen stijl en karakter.

Deze Bonsai is speciaal uitgekozen door Matthijs  voor "De Grote Tuinverbouwing" SBS6 

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.