Geen producten (0)
Geen producten (0)

Dioscorea Mexicana Nr 24

€ 198,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11539
Omschrijving

Dioscorea Mexicana Nr 24, Potmaat 27 cm

Deze Dioscorea mexicana heeft een uniek nummer. De plant op de foto is de plant die wij verzenden.

Opmerkingen: Dioscorea mexicana is een zeer fraaie caudex plant. De Dioscorea mexicana heeft een gedeeltelijk tot volledig bovengrondse caudex met een dikke, houtachtige buitenlaag. Deze plant groeit traag maar kan een diameter van 90 cm en een hoogte van 20 tot 25 cm bereiken. De knol / caudex van de Dioscorea mexicana is verdeeld in hoekige platen die uitpuilen met de leeftijd, gescheiden door diepe scheuren. De uitlopers met hartvormige bladeren die uit de caudex / knol groeien kunnen zeer lang  worden voordat ze in de winter afsterven. 

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled materiaal en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzorging Dioscorea mexicana :

De Dioscorea mexicana houdt van weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond niet versteend. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortel / caudex rot optreden. 
De Dioscorea mexicana  is niet veeleisend aan zijn standplaats, hij verdraagt de zon. Dioscorea mexicana kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 
Dioscorea mexicana kan in de zomermaanden eens in de twee maanden bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Dioscorea mexicana is gevoelig voor teveel water. Als uw Dioscorea bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren gerust afknippen. De plant kan einde seizoen in rust gaan en zal het volgende voorjaar weer opnieuw uitlopen. Tijdens de rust periode geeft u bijna tot geen water.

Dioscorea mexicana is speciaal uitgekozen voor Matthijsplantenpaleis door Matthijs Hazeleger.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.